Стабилизиране на пенсионната система

Има начин да се реши проблема с децата, които раждат деца. Това стана ясно от изявлението на министър Зорница Русинова пред Би Ти Ви. Според нея, начинът е да се прави превенция, да се накарат родителите да дават децата си на детска градина и на училище и социалните работници да разговарят с такива семейство. Русинова не пое отговорност за действията на другите министри преди нея, които също изхарчиха милиони за „ромското включване”, но резултатите са плачевно нищожни. Според нея, сега инвестициите, които се правят, ще решат проблема.

Мнението на министъра на труда и социалната политика не е нещо ново, повечето от хората, заемали тази длъжност, казват същото пред медиите, но резултати така и няма. Сега поредният министър казва поредните благи думи и обещава резултати, но за това едва ли някой ще си спомня след няколко месеца.
Все пак Русинова даде и някои важни цифри- 290 000 българи получават помощ в храни от Европейския съюз. Това са хора ,които не могат да покриват нуждите си до степен да оцелеят през зимата. Още 30 000 души получават всеки ден топъл обяд-това са основно бездомници и скитници.
„Първият етап от пенсионната реформа приключи, през последните две години стабилизирахме пенсионната система и увеличихме пенсиите”, каза още министърът. Русинова определи ръстът на пенсиите от 2.4% като „плавен ръст” и отново заяви ,че пари за увеличение на пенсии няма и ако искаме това, трябва да си ги изработим.

 

Източник: Pik.bg    линк към статията