Програма „работа” е един от ангажиментите, които сме записали в управленската си програма. Имаме много ниска безработица. Нареждаме се наравно със страни като Швеция и Великобритания. Има сериозен проблеми - как интегрираме хората, които не са били дълго време на работа, каза в предаването "Беновска пита", Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика.

Даваме възможност и на общината, и на частни лица да назначават хора, които нямат нужната квалификация. В 14 населени места безработицата е тройно по-голяма и там хората ще бъдат трудно назначавани от други институции освен общината. Ние даваме възможност за гъвкавост, каза още тя.

По темата за назначаване на детегледачки, Русинова сподели:

"Това беше едно от предизборните обещания на ГЕРБ. Ако всички деца не са в училище или детска градина и родителите не работят, много трудно ще има развитие в България. Ще искаме доказателства от родителите дали са направили стъпка да отиде на дестка градина, тогава ще осигурим детегледачка на семейството за 18 месеца. За момента имаме малко над 2000 заявки от родители. Ако някой иска да се включи, трябва да се запише в бюрото по труда. Няма ограничение във възрастта. Важен е изборът на родителя, за да е сигурен, че детето му е в добри ръце. На двама работещи родители, не може да се осигури детегледачка".

Гледайте цялото интервю на:

http://kanal3.bg/news/comments/66000-Zornica-Rusinova%253A-Davame-vazmodznost-i-na-obshtinata%252C-i-na-chastni-lica-da-naznachavat-hora%252C-koito-nyamat-nudznata-kvalifikaciya-%2528VIDEO%2529