Първа копка на Центъра за настаняване от семеен тип


За мен е огромно удоволствие, в Деня на християнското семейство, да поставим началото на изграждането на социален комплекс. Надявам се, когато новият дом на децата стане факт, живущите в квартала да ги подкрепят и да са едно цяло. Обществото трябва да разбере, че няма различни деца. С общи усилия ще успеем да променим нагласите, а Враца – като лидер в социалните услуги в страната – вече го прави. Вярвам, че мисията тук, наистина ще бъде възможна!

Днес направихме първа копка на Центъра за настаняване от семеен тип. 
Изграждането на Център за настаняване от семеен тип се осъществява по проект на Община Враца – „Нова възможност за деца и младежи в Община Враца- Проект 1” по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 година. Стойността на проекта е 815 049 лв. Основната цел е да бъде осигурена ефективна социална инфраструктура, предназначена за предоставяне на нов вид резидентни услуги в общността, които да заменят институционалния модел на грижа за деца.

В рамките на проекта ще се извърши реконструкция и ремонт на Преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст, с капацитет – 8 места и Наблюдавано жилище за младежи от 18 до 21-годишна възраст, с капацитет от 6 места.