Днес представих пред повече от 150 млади български специалисти и студенти актуални данни за българския пазара на труда по време на кариерен форум, който се проведе във Виена. Те споделиха с мен какви са въпросите, които ги вълнуват и какво би ги мотивирало да се върнат в родината си.
Форумът „Австрийските фирми в България като работодател“ се организира за първи път във Виена и е част от инициативите на Министерство на труда и социалната политика да поддържат комуникация с българските общности в чужбина и да ги държи информирани за възможностите, които биха имали за реализация в България.

Участниците получиха възможност за личен разговор с топ компании като EVN, Raiffeisenbank, Mondi, Palfinger, Jöbstl, Schenker, България Ер с представители на Стопанската камара на Австрия, както и с представители на българските институции.
В края на официалната част националният ни превозвач изненада с томбола присъстващите и един от стотиците участници получи безплатен билет отиване - връщане Виена - София. По този начин България Ер искаше да даде възможност на един от присъстващите да си припомни колко хубаво може да бъде у дома и ако не е имал време да види с очите си промените в родината си.