Кариерен форум „Австрийските фирми в България като работодател“ ще се проведе за първи път на 25 януари във Виена, Austria. Целта на събитието е да се превърне в пресечна точка между интересите на някои от най-големите австрийски инвеститори в България, млади специалисти и студенти, имащи желание да получат информация за възможностите за професионална реализация в родината си. 
Форумът „Австрийските фирми в България като работодател“ се организира от Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на България във Виена в партньорство със Стопанската камара на Австрия. 

Сред работодателите, които ще представят възможности за кариера у нас, са EVN, Raiffeisenbank, Mondi, Palfinger, Jöbstl, Schenker, Bulgaria Air.
По време на кариерния форум актуална информация за пазара на труда в България ще представи заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. Търговският съветник в посолството на Австрия в София (Sofia) Улрике Щрака ще запознае присъстващите с развитието на търговско-икономическите отношения между двете държави. В събитието ще участват още посланикът на България в Австрия – д-р Иван Сираков и ръководителят на сектор „Външноикономическа политика – Централна Европа“ в Австрийската стопанска камара – г-н Анреас Майндл.