Всякакви опити да се насажда тезата за противопоставяне между парламентарната група, партийните структури и ръководството на ГЕРБ са нелепи.

От учредяването на партията многократно различни сценаристи лансират тезата за разнобой на всякакви нива вътре в ГЕРБ. 2007 година се твърдеше, че ГЕРБ е лидерска партия, която не може да съществува без своя председател Бойко Борисов – историята ги опроверга. Малко след това, на парламентарните избори 2009 г., опозицията, уплашена от подкрепата, която ГЕРБ получи от избирателите, лансира, че Цветанов измъква лидерските позиции от Борисов и че партията се разцепва – историята ги опроверга. 2013 г. опитаха да наложат, че Борисов се отказва от Цветанов – историята ги опроверга.

Оставайки една година в опозиция ГЕРБ не се разцепи, а консолидира още повече подкрепа, печелейки изборите през 2014 година. Веднага след това се появи твърдението, че партията не иска Борисов за премиер – историята опроверга и това.

Вече 11 години мантрата за вътрешно разцепление на ГЕРБ се опровергава. Днес ГЕРБ е по-силна отвсякога и доказателство за това са 10-те ни изборни победи, хилядите общински съветници, стотиците кметове и милионите граждани, избрали ГЕРБ.

Днес ГЕРБ доказа, че уважава своя лидер. Ръководството – че чува гласа на своите структури. Доказахме, че ГЕРБ е истинска, демократична и модерна партия. И всякакви опити отново да се прокара тезата за разцепление между ГЕРБ, нейния лидер, депутатите и кметовете, звучат толкова абсурдно, колкото и преди 11 години.

ГЕРБ вярва, че свободата е основата на демократичното общество. Свободата е основна ценност, която позволява на всички да защитават идеите, в които вярват. Точно това показаха депутатите от ПГ на ГЕРБ. Ние знаем обаче, че няма свобода без справедливост. Затова ще настояваме в правовата държава, за която работим, не компроматът, а законът да има последната дума.