Начало


Зорница Русинова

Зорница Русинова е обществена личност. Има магистърска степен по международни икономически отношения от УНСС и магистърска степен по българска филология и английска филология от Софийски университет.

Зорница Русинова работи на ръководни длъжности в Министерство на труда и социалната политика и в Министерство на държавната администрация и административната реформа в периода 2007 – 2012 година.

Притежава дългогодишен опит в управление на програми и проекти, натрупан в Програмата на ООН за развитие, Американската агенция за международно развитие и Българо-швейцарска програма за сътрудничество.

Заема поста заместник –министър на труда и социалната политика от март 2012 – март 2013г. и ноември 2014 – май 2016 г., като отговаря за политиката на пазара на труда, международните отношения, трудовото и социалното право, доходите и демографски политики, и международните и европейските програми за финансиране.

Ръководила е Агенция по заетостта, Управляващият орган на Оперативна Програма „Развитие на човешките ресурси 2016", проект "Красива България".

От май 2016 до 27 януари 2017 г. е министър на труда и социалната политика.  

От май 2017 до настоящия момент Зорница Русинова е заместник-министър на труда и социалната политика на България.

Философия и приоритети

"Това, което ние предлагаме като социална политика, е базирано изцяло на опита, който имаме до момента и преформатиране на част от социалните политики. Принципът на социалната политика досега беше базиран по-скоро на равно раздаване, а оттук нататък категорично предстои едно цялостно променяне на социалния модел. Средствата, които се отделят за социална политика трябва да отиват в конкретното семейство, конкретният човек с увреждане, за да посрещнем нуждите му. Досега всички помощи бяха изравнени. Категорично ще има разлика", съобщи тя.

Последно от Facebook

Последно от Twitter

Горещи теми

Новини и събития

Блог

Видео

  • Позиция на България относно Регламента за създаването на Европейската агенция по труда.
  • Откриване на образователна конференция „Жадни за знание“
  • ЗОРНИЦА РУСИНОВА - ЗАМ. МИНИСТЪР НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА В СЕДМИЦАТА ПО ДАРИК  - 27.10.2018
  • Мисията на възможното започва в Пловдив
  • МТСП стартира национална кампания с името
  • Informal meeting of gender equality ministers and gender equality events
  • Глобален форум на жените лидери на тема
  • Беновска пита, 20.05.2018: Гост е Зорница Русинова, зам.-министър на труда